تاریخ : يکشنبه 12 آذر 1396

رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه فعالیت های دانشکده به مناسبت روزجهانی ایدز را تشریح کرد

به گزارش روابط عمومی، روز12 آذر بعنوان بزرگداشت روز جهانی ایدز اعلام شده است. شعار این روز: "سلامتی حقی برای همه با اطلاع ر سانی،پیشگیری،تشخیص زودهنگام،درمان و حمایت از مبتلایان به اچ آی وی" است.
دکتر علی جنتی، رئیس دانشکده در این رابطه گفت: HIV یک بیماری عفونی است که در حال حاضر 36میلیون نفر در جهان با آن زندگی می کنند. اما نکته قابل توجه این است که 54% افراد از ابتلاء خود آگاهی ندارند.
وی ادامه داد: این بیماری در سال 1365 با کیسه های خون آلوده وارد ایران شد و 10سال بعد  1375در بین معتادان تزریقی انتشار یافت و 10سال بعد 1385 بین جمعیت دارای رفتار پرخطر جنسی منتشر گردید. در حال حاضر 84% مبتلایان به HIV مرد و 16% زن هستند. 53% مبتلایان در سن21الی35 سالگی و در سن فعال و کارآمد جامعه می باشند.
رئیس دانشکده افزود: تعداد مبتلایان به بیماری در حال حاضر حدودا 27هزار نفر است و تخمین زده می شود 66هزار نفر بیمار در کشور وجود داشته باشند. در حال حاضر وضعیت HIV در ایران و راه انتقال از اعتیاد تزریقی به رفتارهای پرخطر جنسی در حال تغییر است. براساس آمار ابتلا از راه سرنگ مشترک و اعتیاد تزریقی 66%-ابتلا از راه رابطه جنسی: 19%-ابتلا از راه مادر به کودک: 5/1% ابتلا از راه خون و فرآورده های خونی: 7/0% است.
ایشان تصریح کرد: متاسفانه این الگو به حالت ذیل تغییر یافته است: اعتیاد تزریقی:  از 66% به 39%-رابطه جنسی: از 18% به 41%-مادر به کودک: از 2% به 3%.
وی گفت: سالها قبل HIV یک بیماری غیرقابل درمان بود و راه کنترل آن مبتنی بر رعایت راههای پیشگیری بود. اما امروزه خوشبختانه اصلی ترین و بهترین راه پیشگیری از ایدز تشخیص و درمان به موقع بیماران می باشد.زیرا با درمان های موثر و کاهش بار ویروسی انتقال به دیگران به صفر می رسد.هرچند که درمان سایر روش های پیشگیری را کمرنگ نمی کند.
دکتر علی جنتی گفت: دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز هم راستا با سیاست ها و اهداف وزارت بهداشت سعی خواهد نمود:
  • 90% افراد مبتلا را شناسایی کند
  • 90% مبتلایان به خدمات درمانی دسترسی داشته باشند و تحت درمان قرار بگیرند.
  • 90%بیماران درمان خود را تا آخر عمر ادامه دهند.با درمان موثر تعداد ویروس آنقدر  پایین می آید  که سرایت به دیگران به صفر می رسد.
رئیس دانشکده ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی مراغه در نظر دارد در طول این هفته با آموزش و اطلاع رسانی در زمینه های مختلف و به گروههای هدف رسالت خود را انجام داده و این رسالت محدود به این زمان نبوده و در طول سال ادامه خواهد یافت.
وی اذعان کرد: این دانشکده در نظر دارد با اجرای برنامهNSP در این شهرستان گامی در جهت اطلاع رسانی و آموزش های گروههای برنامه برداشته باشد و در این راستا گام های عملی برداشته است.
  • بازدید و انجام آزمایشات در کمپ های ترک اعتیاد دولتی و خصوصی
  • مراجعه به پاتوق ها جهت انجام رپید تست و مشاوره
  • هماهنگی با سایر سازمان ها خصوصا بهزیستی و اداره اعتیاد در زمینه همگام شدن برای بیماریابی و تشخیص به موقع از قدم های موثری است که در این راستا برداشته است.
  • در يکشنبه 12 آذر 1396

اطلاعیه پذیرفته شدگان آزمون بکارگیری نیروی شرکتی کارشناس مراقب سلامت مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۴جهت تشکیل پرونده گزینشی

1403/02/23

اولین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت سال ۱۴۰۳ دانشکده برگزار شد