تاریخ : سه شنبه 25 بهمن 1401

دکتر حق گشائی معاون بهداشتی دانشکده :

امسال 17500 کودک زیر 5 سال در مراکز بهداشتی مراقبت شده اند

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، از ابتدای سال تا کنون ، 17500 کودک زیر 5 سال با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت ، پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت ، توسط بهورزان ، مراقبین سلامت و پزشکان مراقبت شده و خدمات سلامت مورد نیاز خود را دریافت کرده اند .
دکتر حق گشائی ، معاون بهداشتی دانشکده و رئیس مرکز بهداشت شهرستان مراغه ضمن اعلام این خبر افزود : انجام مراقبتهای کودکان و شناسایی زود هنگام مشکلات در گروه سنی زیر 5 سال یکی از اهداف بهداشتی در حوزه  سلامت می باشد.تجربیاتی که کودکان در طول سالهای اولیه زندگی خود کسب می کنند ، او را برای زندگی اجتماعی و فراگیری در دوران تحصیل اماده می کند. بنابراین کودکانی که از مراقبت مطلوب برخوردار باشند ، در بزرگسالی از سایر همسالان خود جلوتر هستند ، توان تولیدی بیشتری دارند و به قانون بیشتر احترام می گذارند. لذا سرمایه اجتماعی فزونی می یابد .

معاون بهداشتی دانشکده ضمن تاکید بر مراجعه به هنگام والدین برای مراقبت کودکان خود به مراکز بهداشتی در ادامه گفت : از ابتدای سال تا کنون ، 17500 کودک زیر 5 سال با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت ، پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت ، توسط بهورزان ، مراقبین سلامت و پزشکان مراقبت شده و خدمات سلامت مورد نیاز خود را دریافت کرده اند.

دکتر حق گشائی باتشریح  مراقبت های روتین کودکان در مراکز بهداشتی افزود : اطمینان از سلامت کودک ، شناسایی به موقع مشکلات کودک در حیطه های مختلف اعم از شناسائی به موقع  اختلال رشد،اختلال تکاملی،مشکلات بینایی وشنوایی ودرصورت لزوم مداخله به هنگام از مهمترین اقدامات صورت گرفته در مراکز بهداشتی می باشد .تامین مکملهای ضروری برای کودکان  از دیگر اهداف برنامه سلامت کودکان بوده و مکملهای آهن ، مولتی ویتامین و آ- د برای کلیه کودکان زیر ۲ سال مراجعه کننده ، تحویل داده شده و آموزشهای لازم ارایه شده است.

علاوه بر این ، از ابتدای سال جاری 295 مورد کودک پرخطر شناسایی و مورد پیگیری قرار گرفته است. در این راستا کلیه کودکان بستری در بیمارستان که در سامانه mcmc ثبت شده اند ، پیگیری شده و مراقبتهای دوره ای برای انان تکمیل می شود.

خانواده باید علائم خطر بیماریها در کودکان را بشناسد و در صورت مشاهده این علائم کودک را سریعا به مراکز درمانی برساند . مراجعه دیرهنگام در زمان بیماری کودک ، سبب تشدید بیماری و از دست رفتن فرصت های طلایی برای درمان خواهد شد
  • در سه شنبه 25 بهمن 1401

ارتقاء رتبه علمی عضو هیات علمی گروه بهداشت محیط دانشکده به دانشیاری

جلسه هم اندیشی و پیگیری مسائل بیمارستان سینا برگزار شد