تاریخ : سه شنبه 27 شهريور 1397

فراخوان نخستین جشنواره «ادبیات سلامت» در حوزه داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه کوتاه

موسسه آوای هنر سلامت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف ترغیب نویسندگان به خلق آثار ادبی در حوزه سلامت نخستین جشنواره ادبیات سلامت را برگزار می‌کند.
این جشنواره در سه بخش داستان ‌کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه‌ کوتاه آماده دریافت آثار نویسندگان این حوزه‌ها است.
نخستین جشنواره ادبیات سلامت براساس سیاست‌های وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قصد دارد تا با شناسایی و همچنین آگاه‌سازی و جلب توجه نویسندگان به حوزه سلامت زمینه اثربخشی در این حوزه‌ها را فراهم کند و با تولید آثار با کیفیت و معرفی آن‌ها به جامعه علاقه‌مند ادبیات در ترویج سلامت موثر واقع شود.

اهداف جشنواره
ـ ایجاد دغدغه در بین نویسندگان برای پرداختن به موضوعات سلامت‌محور
ـ طرح و انتقال مفاهیم مورد نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تحقق رویکرد اجتماعی سلامت
ـ تولید آثار با کیفیت در زمینه‌های داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه کوتاه

بخش‌های جشنواره
ـ داستان کوتاه
ـ نمایشنامه
ـ فیلمنامه کوتاه

موضوعات جشنواره
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رویکرد اجتماعی‌شدن نظام سلامت کوشش می‌کند تا مساله سلامت را به امری اجتماعی و دغدغه همگانی تبدیل کند. بنابراین آثاری که این اهداف را دنبال می‌کنند می‌توانند در جشنواره شرکت کنند. بر این اساس تمامی آثار مرتبط با موضوعات زیر می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.
تامین، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی اجتماعی و معنوی نظیر پیش‌گیری و درمان انواع بیماری‌های واگیر و غیرواگیر و بیماری خاص، ترویج تغذیه سالم، تحرک فیزیکی، دوری از دخانیات، دوری از مواد مخدر و محرک و دوری از الکل، زندگی عاری از خشونت و آسیب‌ها به ویژه حوادث ترافیکی، سلامت روان، مهارت‌های زندگی و خودمراقبتی، ترویج فرهنگ صحیح مصرف دارو، نقش مردم و ارایه‌دهندگان خدمات بهداشتی در تامین، حفظ و ارتقای سلامت، طرح تحول سلامت، سلامت و ایمنی غذا، سلامت و ایمنی محیط زیست، پیوند اعضا، اهدای خون، ایدز
اطلاعات تکمیلی درباره موضوعات جشنواره را در سایت دنبال کنید.

گاه‌شمار جشنواره
ـ آخرین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار: 30 مهر ماه 1397
ـ اعلام آثار راه‌یافته به مرحله داوری توسط هیات انتخاب: 30 آبان ماه 1397
ـ اختتامیه جشنواره: دی ماه 1397

جوایز جشنواره
ـ نفر اول هر بخش، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ 70 میلیون ریال
ـ نفر دوم هر بخش، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ 50 میلیون ریال
ـ نفر سوم هر بخش، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ 30 میلیون ریال

شرایط حضور در جشنواره
1ـ شرکت‌کنندگان می‌توانند تنها با یک اثر در هر بخش از جشنواره شرکت کنند.
2ـ شرکت‌کنندگان بخش‌های نمایشنامه و فیلمنامه کوتاه باید به همراه اصل اثر خلاصه نمایشنامه و فیلمنامه خود را براساس موضوع ارسال کنند.
3ـ آثار باید با رعایت اصول حروف‌نگاری با فونت B Nazanin ، سایز۱۴، فاصله خطوط ۵/۱ و با فرمت PDF در سایت بارگذاری شوند. پس از اتمام مراحل ارسال اثر کد پی‌گیری برای صاحب اثر در سایت صادر می‌شود.
4ـ داستان کوتاه باید کم‌تر از 4000 کلمه باشد و جشنواره داستان‌های با تعداد کلمات بیش‌تر را وارد مرحله داوری نخواهد کرد.
5ـ بخش نمایشنامه محدودیت کلمه ندارد.
6ـ فیلمنامه‌ها حداکثر در 25 صفحه (فیلمی با حدود زمان 25 دقیقه) نوشته و ارسال شود. فیلم‌نامه‌هایی که فاقد مشخصات ذکر شده باشند حذف و از جشنواره خارج خواهند شد.
7ـ براساس فیلمنامه ارایه‌شده، نباید فیلمی ساخته شده باشد.
8ـ فیلمنامه‌های اقتباسی علاوه بر خلاصه یک صفحه‌ای باید خلاصه یک صفحه‌ای از داستان منبع اقتباس و مشخصات اثر مذکور را نیز ارسال کنند.
9ـ به آثار برگزیده که بیش از یک نویسنده داشته باشند فقط یک جایزه تعلق خواهد گرفت.
10ـ فردی که فرم ثبت‌نام جشنواره را تکمیل و ارسال می‌کند به‌عنوان صاحب اثر شناخته می‌شود. مسئولیت پاسخگویی به هرگونه ادعای افراد حقیقی یا حقوقی در زمینه مالکیت اثر ارایه شده بر عهده ارسال کننده اثر است و جشنواره هیچ‌گونه مسئولیتی در این خصوص ندارد.
11ـ آثار رسیده به دبیرخانه ابتدا توسط هیات انتخاب بررسی شده و نفرات راه‌یافته به مرحله داوری اعلام می‌شوند. بدیهی است آثار ارسالی خارج از موضوع جشنواره کنار گذاشته می‌شوند.
12ـ جشنواره حقوق آثار راه‌یافته به مرحله داوری را برای خود محفوظ می‌داند و حق استفاده آن‌ها را در کتاب جشنواره دارد.
13ـ تکمیل  و ارسال فرم تقاضای شرکت در جشنواره به معنای قبول تمامی مقررات جشنواره است و تصمیم نهایی در مورد نکاتی که در مقررات پیش‌بینی نشده باشد بر عهده ستاد برگزاری جشنواره خواهد بود.
14ـ شرکت در جشنواره برای عموم آزاد است.

نحوه ارسال اثر
تمامی متقاضیان شرکت در جشنواره باید به بخش ثبت‌نام و ارسال اثر جشنواره به آدرس Adabiatsalamat.ir رجوع کنند و نسبت به ارسال اثر خود اقدام کنند.
آدرس دبیرخانه: تهران، خیابان میرعماد، کوچه چهاردهم، پلاک 6، واحد 3
تلفن: 02188520165
ساعات کار دبیرخانه: 9 صبح تا 16 عصر
ایمیل: dabirkhaneh@adabiatsalamat.ir