تاریخ : سه شنبه 24 ارديبهشت 1398

بازآموزی آخرین دستورالعمل های ارسالی وزارت در خصوص مدیریت و پیشگیری هاری- پیشگیری و درمان وبا و مالاریا در بخش اورژانس

با توجه به ابلاغ دستورالعمل های جدید در خصوص پیشگیری، مدیریت و درمان هاری- وبا و برنامه ی مالاریا توسط مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در سال جدید، جلسه ی آموزشی دوساعته ای روز شنبه21 اردیبهشت توسط کارشناس کنترل عفونت در بخش اورژانس برگزار گردید.
نجفی ضمن ارائه مطالب علمی در خصوص بیماری وبا-نحوه انتقال آن-علائم بالینی-پیشگیری و... در خصوص درمان آن گفت : درمان انتخابی و اولیه در التور نوشاندن آب و الکترولیت ها به بیمار است و با دادن ORS می توان بخشی از الکترولیت های از دست رفته را جبران کرد و دادن انتی بیوتیک در مرحله ی دوم پیشنهاد می شود. با توجه به تست حساسیت میکروبی انجام شده بر روی سوش های جدا شده از ویبریوکلرا و آخرین وضعیت مقاومت میکروبی این باکتری در سال های اخیر درمان انتخابی برای بزرگسالان به ترتیب: تتراسایکلین یا داکسی سایکلین-سیپروفلوکساسین و آمپی سیلین  و برای کودکان و زنان باردار به ترتیب : کوتریموکسازول-آمپی سیلین-اریترومایسین یا آزیترومایسین است.
وی در ادامه مصوبات کمیته ی کشوری پیشگیری و کنترل بیماری هاری را قرائت کرد و گفت : در دستورالعمل ارسالی مراجعین حیوان گزیدگی به سه دسته تقسیم شده اند و تزریق ایمنوگلوبولین فقط در دسته ی سوم توصیه گردیده است.
این کارشناس افزود : همکاران و پزشکان اورژانس در مورد بیماران مشکوک به مالاریا حتما بایستی رپید تست مربوطه را انجام دهند. تب، لرز دوره ای،تهوع،استفراغ،استخوان درد و گاهی اسهال و..سابقه ی مسافرت به مناطق مالاریا خیز و یا ابتلا قبلی به مالاریا بایستی مورد توجه قرار گیرد. گاهی علائم بیماری حتی تا یک سال پس از گزش ایجاد می شود.
پوشیدن لباس آستین بلند-استفاده از پشه بندهای آغشته به حشره کش-قلم های دورکننده ی حشرات-بهسازی محیط-خشکاندن آبهای غیر مفید- جاری کردن آب های راکد-توزیع ماهی های لاروخوار و باسیل جهت کنترل لارو پشه های آنوفل می تواند در پیشگیری از گزش و ابتلا به مالاریا موثر باشد.

• در سه شنبه 24 ارديبهشت 1398