تاریخ : شنبه 18 خرداد 1398

به مناسبت شروع مرحله دوم بسیج_ملی_فشار_خون_بالا؛

رئیس دانشکده پیش از خطبه های نماز جمعه اهمیت اجرای این طرح را تبیین کرد

به گزارش روابط عمومی، دکتر اصغر تنومند با اشاره به نقش کنترل فشار خون در کاهش بیماری های قلبی و عروقی، گفت: سرمایه گذاری در کنترل فشار خون زندگی با کیفیت را به همراه دارد.
وی ادامه داد: بیماری‌های غیر واگیر  مانند بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا امروز در سطح جهانی و در کشور ما در رأس عوامل مرگ و میر قرار دارند.

رئیس دانشکده گفت: ۴۰ درصد مرگ و میر به واسطه فشار خون است یه طوری که از هر پنج ایرانی یک نفر و از هر ۴ فرد بالغ نفر یک و از هر سه نفر سی سال بالا یک نفر مبتلا به این بیماری است.

دکتر اصغر تنومند تاکید کرد: یکی از علل اصلی فشار خون مصرف نمک است که در کشور ما دو برابر میانگین جهانی است و کاهش مصرف نمک سی درصد مرگ و میر کاهش می‌دهد که نقش خانم‌ها در جایگزینی دیگر چاشنی‌ها به جای نمک بسیار مهم است، استرس، دخانیات، کم تحرکی و دیابت از دیگر عوامل فشار خون است.

وی گفت: در همین راستا بسیج ملی کنترل فشار خون راه اندازی شده است که طی آن تمامی افراد بالای 30 سال از نظر فشار خون غربالگری خواهند شد.

رئیس دانشکده ادامه داد: با در نظر گرفتن اینکه نزدیک 140هزار نفر در شهرستان مراغه بالای 30 سال سن دارند انتظار می رود 39 هزار نفر با فشار خون بالا در این شهرستان شناسایی شود.

وی گفت: مرحله عملیاتی این بسیج از امروز 17 خردادماه شروع می شود و تا 15 تیرماه ادامه خواهد داشت.

دکتر تنومند با اشاره به نقش پیشگیری و کنترل در کاهش هزینه‌های درمانی، ادامه داد: کل داروی مصرف داروی فشار خون برای یک نفر در طول عمر برابر هزینه یک شب "آی سی یو" است و لذا اگر در کنترل بیماری تلاش شود، نقش مهمی در کاهش هزینه‌های درمانی دارد.

وی اضافه کرد: متأسفانه برخی افرادی هم که از فشار خون خود مطلع هستند، به خوبی کنترل و مراعات نمی‌کنند. تلاش نظام جمهوری اسلامی این است که کیفیت زندگی مردم را ارتقا دهد و اجرای کمپین بسیج کنترل فشار خون در همین راستاست که در گام اول شناسایی و در گام بعدی مراقبت بیماران مبتلا به این بیماری در دستور کار است.

رئیس دانشکده گفت: برای اجرای این طرح نیروهای انتظامی ، بسیج، هلال احمر، بهزیستی، آموزش و پرورش، بسیج شدند و داشتن کد ملی و تلفن همراه به منظور پیگیری‌های بعدی و راهنمایی‌ها لازم است.

وی ادامه داد: ساز و کاری ترتیب داده شده است که به صورت هوشمند این بیماری کنترل شود تا با کمترین هزینه بیشترین دستاورد حاصل گردد.

• در شنبه 18 خرداد 1398

🔺پیام تبریک رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه به مناسبت فرارسیدن نوروز

1402/12/29

اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای دانشکده علوم پزشکی مراغه در لایحه بودجه سال بعد ۵۰ درصد افزایش یافت