تاریخ : پنجشنبه 14 شهريور 1398
کد 1928

در راستای ترویج تغذیه با شیر مادر ؛

کارگاه آموزشی با عنوان (( آغوشی مادر و نوزاد )) برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، گروه سلامت جمعیت و خانواده در راستای اجرای برنامه ی مراقبتهای ادغام یافته سلامت نوزادان ، اقدام به برگزاری جلسه آموزشی "مراقبتهای آغوشی مادر و نوزاد"در قالب دوره های غیرکددار ضمن خدمت کارکنان بر اساس تقویم آموزشی برای گروههای هدف مراقبین سلامت شهری ، ماماهای تیم سلامت ، مدیران اجرایی و کارشناسان ناظر بر خانه های بهداشت شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در تاریخ دوم و سوم شهریور ماه سال 98 در سالن اجتماعات آموزشگاه بهورزی نموده است.
جلسه آموزشی "مراقبتهای آغوشی مادر و نوزاد" با هدف توانمند سازی کلیه ارایه دهندگان خدمت نوزادان با بیان مقدمه ای توسط سرکار خانم برار در خصوص اهداف توسعه پایدار (Sustainable Development Goals ) ، پایان دادن به مرگ و میرهای قابل جلوگیری نوزادان تا سال 2030و ارایه ی سیمای مرگ نوزاد در کشور و حوزه ی شهرستان مراغه، ارایه ی آمار و شاخصهای مربوط به مرگ پریناتال با تاکید به بروز مرگ نوزادی به علت نارسی/پره ترم بودن و بیان عواملتاثیر گذار در پیشگیری از بروز مرگ پریناتالبا شناسایی زود هنگام نوزادان نارس ، ویزیت ، اهمیت مراقبت آغوشی مادر و نوزاد و ...... توسط کلیه ارایه دهندگان خدمت در مراکز/پایگاهها شهری ، روستایی و خانه های بهداشت آغاز گردید.

سپس جلسه با برگزاری آزمون پره تست ادامه یافت. و در ادامه سرکار خانم پرتاش (کارشناس ارشد و عضو هیئت علمی دانشکده مراغه) جهت آشنایی ، توانمندسازی و تقویت بنیه علمی ارایه دهندگان خدمات در جهت ارتقای آگاهی والدین ، برای انجام مراقبت آغوشی ، با بیان مطالب ذیل به صورت تئوری در قالب سخنرانی با استفاده از اسلاید و عملی با استفاده از ماکت و عروسک نوزاد ، به آموزش پرداختند :
1.    اهداف مراقبت آغوشی با تعریف جامعی از KMC به همراه اجزاء و مزایای آن برای مادر و نوزاد
2.    شرایط و مناسب ترین زمان شروع مراقبت آغوشی با توجه به وزن ، سن حاملگی ، علایم حیاتی و ناپایداری وضعیت نوزاد
3.    انواع مراقبت آغوشی ، وضعیت قرار دادن نوزاد ، پوشش نوزاد ، انجام فعالیتهای روزانه مادر در مراقبت آغوشی و وضعیت مادر و نوزاد در زمان خواب و استراحت مادر
4.    انتخاب روش تغذیه ، کنترل رشد ، میزان و تناوب شیردهی
5.    فعالیتها و زیرساختهای لازم برای انجام مراقبت آغوشی
6.    موارد منع مراقبت آغوشی و مشکلات آن
7.    تعاریف ، ویژگیها و مشخصات ظاهری ، علایم خطر ، علل و اتیولوژی مربوط به نوزادان LBW و نارس ، مشکلات شایع در این نوزادان و مقایسه آماری مشکلات مربوط به Feeding در نوزادان ترم ، نارس و اواخر نارسی
8.    مراقبت آغوشیدر نوزادان کم وزن ، خیلی کم وزن و نارس
9.    مراقبت آغوشیدر دوقلویی
10.    مراقبت آغوشی در منزل با تاکید به زمان ، شرایط محیط منزل از قبیل دمای محیط و ....
11.    حمایت عاطفی و فیزیکی در مراقبت آغوشی ، سایر اعضای کمکی در مراقبت آغوشی
12.    زمان قطع مراقبت آغوشی و پیگیری بعد ترخیص از بیمارستان

در ادامه برای سنجش میزان یادگیری به انجام کارگروه با طرح چند مورد سناریوی واقعی به مرور کلی آموزشها پرداختیم. تحلیل و جواب سناریوها توسط منتخبی از افراد کارگروه گزارش گردید.

جلسه باجمع بندی نهایی ،پاسخ به کلیه ی پرسشهای مدعوین و برگزاری پره تست خاتمه یافت.

شایان ذکر است ؛ جهت هدفدار نمودن و سنجش تاثیر آموزش ،تحلیل وآنالیز جواب سوالهای مربوط به آزمون (به روش  (T testبررسی و موثربودن آموزشهامشخص گردید.
  • در پنجشنبه 14 شهريور 1398

تجلیل از ماماهای دانشکده علوم پزشکی مراغه در روز جهانی ماما

1403/02/16

حضور معاون آموزشی،پژوهشی و دانشجویی و مدیر مرکز مطالعات توسعه آموزش پزشکی دانشکده علوم پزشکی مراغه در بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری